Privatlån

Hvad er et privatlån?

Et privatlån er for eksempel et forbrugslån, og du får som regel dine penge til rådighed inden for ganske kort tid – ofte 3-4 dage.

Se lånemulighederne nedenfor:

Et privatlån er kendetegnet ved at:

  • Du selv bestemmer over dit lån og hvad dine penge skal bruges til
  • Du skal ikke stille nogen sikkerhed
  • Du skal ikke lægge udbetaling

Hos de fleste låneudbydere vil du kunne søge om et privatlån online eller via telefonen. I flere tilfælde tager selve processen for at optage et privatlån kun 15 minutter, forudsat naturligvis at du lever op til de krav, de forskellige låneudbydere har til det som låntager. Et privatlån vil på grund af den lave sikkerhed ofte være lidt dyrere end øvrige lån, man kan tegne. Dette skal ses i lyset af at låneudbydere ikke har nogen dækning, hvis du pludselig skulle blive ude af stand til at betale af på lånet.

Et eksempel på et forløb ved ansøgning af optagelse af privatlån er:

  • Du udfylder et af deres ansøgningsskemaer online
  • Efter en kort evaluering modtaget du en email med svar retur
  • Er alt som det skal være, får du tilsendt en låneaftale, som skal underskrives og returneres
  • Efter få dage (3-4 dage) er penge på din konto eller bliver sendt som check

Om du har mulighed for at optage et privatlån kommer an på din låneprofil. Det vil sige hvordan dine personlige forhold er sammensat. Da et privatlån som oftest bliver givet uden nogen former for sikkerhed, er der en række personlige forhold, som skal være på plads for at lånet kan godkendes.

Personlige oplysninger ifm. optagelse af privatlån
Nogen af de ting som der bliver kigget nærmere på er civilstand – altså om man er skilt, enke, bor alene eller har en samlever. Man kigger også på cpr. nr, navn, adresse og statsborgersskab. Tillige kigger man på den boligform man har – altså om man bor i ejerbolig, lejebolig, andelsbolig, bor hjemme eller andet. Desuden skal man oplyse hvor længe man har boet på den nuværende adresse. Dernæst bliver der kigget på beskæftigelsesforhold, f.eks. om man er funktionær, månedlønnet, timelønnet, 14-dages lønnet, selvstændig, arbejdsløs, pensionist, studerende og så videre. Desuden skal man oplyse hvor længe man har haft beskæftigelsen. Endelige skal man oplyse hvad ens månedsløn er både før og efter skat.