Mikrolån

Hvad er et mikrolån?

Forklaringen på denne låneform ligger lidt i ordet i sig selv – Et mikrolån er et lån af mindre beløb. Da lånet er et mindre beløb, bliver der ikke stillet de store krav til sikkerhed, hvilket kan gøre denne låneform mere attraktiv and andre for nogen folk.

Hvem optager et mikrolån?

Det er meget forskelligt hvem der som regel optager et mikrolån men det vil typisk være personer som her og nu har brug for at låne et mindre beløb uden at skulle stille den store sikkerhed. Det kan være man står og gerne vil købe en ny mobiltelefon, det kan være man skal ud at rejse, skal købe nyt tøj, har en uventet regning eller andet. Og her er mikrolån en af de muligheder, som man har på hånden for de flestes vedkommende. Det da som nævnt er tale om et mindre lån er det ikke unormalt, at man maks kan låne for eksempel 3.500,-, som tilfældet er ved Ferratum. Har man brug for at låne flere penge skal man kigge efter en anden låneform som for eksempel et privatlån.

Hvad skal man være opmærksom på?

Som ved alle andre typer lån bør man gøre op med sig selv i hvor høj grad man har brug for pengene. Det er ikke gratis at låne penge og man skal ofte betale pengene hurtigt tilbage og til en højere rente end den, som bankerne kan tilbyde. Det er ikke unormalt at man ved et mikrolån har 30 dage til at betale pengene tilbage. Så derfor skal man være sikker på, at man inden for kort tid kan tilbagebetale lånet til lånudbyderen. Desuden skal man også huske at have for øje om et lån forbedrer eller forværrer ens situation. Nogen låner penge for at få betalt andre lån, og dermed kommer man hurtig ind i en ond spiral, som ikke er anbefalelsesværdig.

Er det nemt at optage mikrolån?

Ja det er det oftest. Da lånet er af så lille størrelse som tilfældet er, skal der ikke stilles nogen sikkerhed. Det samme som tilfældet er med et SMS lån. Faktisk kan man ansøge om et mikrolån fra ens spartphone/mobiltelefon. Selve denne proces er meget simpel, idet man blot sender SMS til lånudbyderen, hvorefter man får tilbage sendt et link, hvor man kan ansøge om pengene. Da der ikke skal stilles nogen sikkerhed vil lånet i næsten alle tilfælde gå igennem, og man vil kunne have pengene til rådighed allerede næste dag.